Prosječna neto plaća za svibanj 5.581 kunu

Bez autora
Jul 23 2013

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za svibanj ove godine iznosila je 5.581 kunu. To je za 103 kune, ili nominalno za 1,9 posto više od prosječne neto plaće za travanj ove godine koja je iznosila 5.478 kuna. Na godišnjoj razini, u odnosu na peti mjesec 2012. godine, prosječna je neto plaća za ovogodišnji svibanj bila viša za 52 kune, ili nominalno za 0,9 posto. No, s obzirom da je inflacija u svibnju na godišnjoj razini iznosila 1,6 posto, neto su plaće na godišnjoj razini i dalje realno u padu. Po prvim podacima DZS-a, prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenom u pravnim osobama za svibanj ove godine iznosila je 8.065 kuna. Na mjesečnoj razini, u odnosu na travanj ove godine prosječna je bruto plaća za svibanj bila viša za 176 kuna, ili nominalno za 2,2 posto.

Prosječna neto plaća za svibanj 5.581 kunuProsječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za svibanj ove godine iznosila je 5.581 kunu, objavio je danas Državni zavod za statistiku.

To je za 103 kune, ili nominalno za 1,9 posto više od prosječne neto plaće za travanj ove godine koja je iznosila 5.478 kuna.

Na godišnjoj razini, u odnosu na peti mjesec 2012. godine, prosječna je neto plaća za ovogodišnji svibanj bila viša za 52 kune, ili nominalno za 0,9 posto.

No, s obzirom da je inflacija u svibnju na godišnjoj razini iznosila 1,6 posto, neto su plaće na godišnjoj razini i dalje realno u padu.

Po prvim podacima DZS-a, prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenom u pravnim osobama za svibanj ove godine iznosila je 8.065 kuna.

Na mjesečnoj razini, u odnosu na travanj ove godine prosječna je bruto plaća za svibanj bila viša za 176 kuna, ili nominalno za 2,2 posto.

Na godišnjoj razini, u odnosu na svibanj prošle godine, prosječna bruto plaća za isti ovogodišnji mjesec bila je veća za 87 kuna, ili nominalno za 1,1 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik